bloggen som gjør deg god i musikkteoriAbonner

Bruk dominantrekker for å modulere til en ny toneart

melodi-c-g
Denne artikkelen er del 1 av 4 i serien Modulasjoner

Å modulere til en ny toneart i et musikkstykke er enkelt. Først bestemmer vi oss for den nye tonearten, så leder vi inn til denne med noen gode ledeakkorder. I denne artikkelen får du lære hvordan dominantrekker fikser denne biffen på en elegant måte!

Lær å bruke modulasjoner i musikken – introduksjon

Denne artikkelen er del 1 av 4 i serien Modulasjoner

I denne serien om modulasjoner skal du få lære hvordan du kan bevege deg mellom ulike tonearter i et musikkstykke. Modulasjoner brukes for å skape variasjon ved at det tonale senteret – grunntonearten – flytter seg til et annet sted. I denne serien skal du få lære alt du trenger for å mestre modulasjonens muligheter. […]

Spill vri-åtter med dimakkorden!

Denne artikkelen er del 2 av 4 i serien Modulasjoner

I kortspillet vri-åtter kan vi bruke åtteren til å vri til fire forskjellige kortfarger. I musikken har vi også en slik “åtter” som kan vri til nye tonearter, nemlig dimakkorden. I denne artikkelen får du lære hvordan du kan bruke dimakkorden til å “vri” til fire forskjellige tonearter.

Hvor og hvordan kan jeg bruke modulasjon i musikken?

notteliten-modulasjon
Denne artikkelen er del 3 av 4 i serien Modulasjoner

I denne serien har du lært masse om modulasjon. Nå skal du få noen eksempler på hvordan du kan bruke det du har lært om modulasjoner når du skriver eller arrangerer musikk.